Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 26ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Δουλεύοντας Μαζί-Δρώντας Μαζί»
(Working Together- Acting Together)

Με αυτό τον τίτλο παρουσιάστηκε η ανοιχτή εκδήλωση-διαδήλωση που είχαν διοργανώσει το 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος( Ιούνιος 2009), από τις συντονίστριες νηπιαγωγούς Στασινοπούλου Αναστασία και Αυγέρη Θεοδώρα, στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής). Το συνέδριο είχε τίτλο «Παιδιά, πολίτες σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις», και πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, 11-13 Αυγούστου 2010.
Η συμμετοχή του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης με τον τίτλο «Working Together- Acting Together» (Δουλεύοντας Μαζί- Δρώντας Μαζί) ήταν ένα από τα 9 συνολικά project απ’ όλο τον κόσμο (4 από την Ευρώπη) που βραβεύθηκαν!
Για την υλοποίηση του προγράμματος εκτός από τις συντονίστριες νηπιαγωγούς , εργάστηκαν οι νηπιαγωγοί, Γάκη Ουρανία, Πατσή Μαρία και Κόκοτα Πηνελόπη. Επίσης συνεργάστηκαν τα δημοτικά σχολεία της Λυκόβρυσης και η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης.
Σημαντικό ρόλο επίσης είχε η Σχολική Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Καπέλου Κατερίνα, η οποία ενθάρρυνε και υποστήριξε έμπρακτα τις συντονίστριες νηπιαγωγούς προκειμένου να δημοσιοποιήσουν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ακαδημαϊκά πλαίσια.
Διακρίσεις τέτοιου είδους είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για τα δύο νηπιαγωγεία όσο και για τον Δήμο Λυκόβρυσης που υποστήριξε την προσπάθεια των νηπιαγωγών και συνεργάστηκε ποικιλότροπα στην υλοποίηση της Ανοιχτής Εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ OMEP ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.