Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

Δημιουργώντας ψηφιακές ιστορίες και παιχνίδια στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο με τη συμβολή των web 2.0 εργαλείωνΤο Σάββατο 10 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επιμορφωτική εισήγηση με θέμα «Δημιουργώντας ψηφιακές ιστορίες και παιχνίδια στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση  στο Νηπιαγωγείο με τη συμβολή των web 2.0 εργαλείων» από τις Νηπιαγωγούς και Επιμορφώτριες β΄ επιπέδου κα Μαρία Τσαπάρα και κα Ανθή Αρκουλή.

Η παρούσα εισήγηση θα έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γίνει αναφορά στην αξία της δημιουργίας ψηφιακών ιστοριών με τα παιδιά, η οποία συμβάλλει στην απόκτηση και καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Θα παρουσιαστούν πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στην τάξη όσο και εξ’ αποστάσεως. Θα παρουσιαστούν τα βήματα με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μια ψηφιακή ιστορία με την αξιοποίηση των διαδικτυακών εργαλείων "Storyjumper" και "app book creator". Στο δεύτερο μέρος θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός ψηφιακού επιτραπέζιου παιχνιδιού και κουίζ μέσω του web 2.0 εργαλείου δημιουργίας εκπαιδευτικών πόρων "genially", αναδεικνύοντας την παιδαγωγική τους αξία.

Η σύνδεση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/3ws7AanbPv5deaLc9

Κατόπιν, την προηγούμενη μέρα της εκδήλωσης, θα λάβετε στο e-mail που θα δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα, τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την πλατφόρμα Zoom.

Πριν τη σύνδεσή σας, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι το μικρόφωνο και η κάμερά σας είναι κλειστά.

Επειδή υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και από το κανάλι του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στο YouTube:

https://youtu.be/Xx6E1W5W6NM

Παρακαλείσθε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του παραρτήματος, http://omepathens.blogspot.com για πιθανές αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης θα δοθεί σύνδεσμος φόρμας όπου θα συμπληρώνετε τα στοιχεία σας για να σας χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.