Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση Μελών - Νοέμβριος 2020

 

Αγαπητά μας μέλη, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας της ΟΜΕΡ εύχεται η εποχή που διανύουμε να σας βρίσκει ασφαλείς, με υγεία πάνω από όλα! Καλή δύναμη σε όλους μας!!!

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Εκπαίδευσης – OMEP Ελλάδος θα φιλοξενήσει και πάλι μετά από εξήντα έξι (66) χρόνια (είχε πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο) το 72ο Παγκόσμιο Συνέδριο της OMEP, που θα διεξαχθεί από 14 έως 16 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα. Ο τίτλος του συνεδρίου είναι: «Early Childhood Education in the 21st century: new perspectives and dilemmas». Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις εξής ιστοσελίδες:

https://www.omep2021.org/en/

https://www.facebook.com/72nd-OMEP-World-Assembly-and-Conference-102953557859421/

https://www.facebook.com/WorldOMEP/

https://www.facebook.com/afeameetings

https://www.facebook.com/omepathens/

 

Συνεχίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα την προσπάθεια για ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών, σας ενημερώνουμε ότι λόγω των ειδικών οδηγιών και συστάσεων που δίνονται στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Covid-19, οι εισηγήσεις μας θα ακολουθήσουν τη σύγχρονη εξ αποστάσεως μορφή και θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας «Google Meet». Υπενθυμίζουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας της OMEP έχει εμβέλεια στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Κυκλάδων κι έτσι με τις εξ αποστάσεως εκδηλώσεις μας θα μπορούν να παρακολουθήσουν και συνάδελφοι και φίλοι από τις προαναφερθείσες περιοχές.

Για νέες εγγραφές αλλά και ανανεώσεις συνδρομών θα χρειαστεί να επικοινωνείτε στο e-mail του Περιφερειακού Συμβουλίου (omepathens@gmail.com) για να σας δίνονται οδηγίες.

Για το μήνα Νοέμβριο έχουμε προγραμματίσει την παρακάτω συνδιάσκεψη:

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. – 12.00 μ.μ. εισήγηση με θέμα «Η διαχείριση του θυμού και της επιθετικότητας στο σχολείο και την οικογένεια» με εισηγήτρια την κα Ράνια Κυριαζή.

 Η κα Ράνια Κυριαζή είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει μετεκπαιδευθεί σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κοινωνική Ψυχολογία. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς Παιδιών κι Εφήβων, στη Συμβουλευτική Γονέων, στην επικοινωνία σχολείου οικογένειας και στην Εφαρμογή των Σύγχρονων Παιδαγωγικών Θεωριών στην Εκπαίδευση. Έχει υπηρετήσει ως Σχολική Σύμβουλος σε δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Αθηνών κι έχει ασχοληθεί συστηματικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων ως διδάσκουσα στις Σχολές Γονέων.

Ο σύνδεσμος της συνδιάσκεψης είναι ο εξής: https://meet.google.com/jyt-xcfr-bgs

Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης θα δοθεί σύνδεσμος φόρμας όπου θα συμπληρώνετε τα στοιχεία σας για να σας χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρακαλείσθε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του παραρτήματος, http://omepathens.blogspot.com για πιθανές αλλαγές.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωνσταντίνα Φραγκή

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Έφη Μανίτσα