Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Βιωματικό Εργαστήριο 14-12-2019Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10 π.μ. - 13 μ.μ. βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Το καλάθι του πικνίκ!: Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διατροφή και το περιβάλλον» στο 6ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας (Σπετσών 6-8 & Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, Καλλιθέα). Εισηγήτριες-συντονίστριες των εργαστηρίων θα είναι η κα Ελένη Σβορώνου και η κα Νάνσυ Κουταβά από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς.

Περιγραφή:
Το καλάθι του πικνίκ είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το WWF Ρουμανίας και Τουρκίας. Στοχεύει στην υιοθέτηση μιας υγιεινής και περιβαλλοντικά βιώσιμης διατροφής εκ μέρους των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους. Ξεκινάμε από το φαγητό που τρώνε τα παιδιά στο σχολείο, το δεκατιανό κυρίως. Το καλάθι του πικνίκ έχει φυσική υπόσταση. Είναι ένα πραγματικό καλάθι που το δανείζεται το σχολείο και είναι γεμάτο εκπλήξεις. Τα παιχνίδια που περιέχει εισάγουν τα παιδιά στην έννοια της βιώσιμης και υγιεινής διατροφής. Με έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο, όμως, κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Από το παιχνίδι και τη γνώση, μεταβαίνουμε στην υιοθέτηση απλών καθημερινών συνηθειών ξεκινώντας από το δεκατιανό μας. Δημιουργούμε ενθουσιασμό, μεταφέρουμε το μήνυμα στο σπίτι, επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε και... τρώγοντας προστατεύουμε τον πλανήτη.

Εγγραφή:

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο θα είναι η αφετηρία μίας συνεργασίας, για όσους νηπιαγωγούς το θελήσουν, με το WWF για το Καλάθι του πικνίκ και τη βιώσιμη διατροφή.
Η παρακολούθηση του βιωματικού εργαστηρίου είναι ελεύθερη και μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Βεβαίωση παρακολούθησης χορηγείται μόνο στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ο.Μ.E.P.
Η ενεργός συμμετοχή σας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των εκδηλώσεων και ηην υλοποίηση των βασικών επιδιώξεων και στόχων της O.M.E.P.
Σας ενημερώνουμε, επίσης, με μεγάλη μας χαρά, ότι το 72ο Παγκόσμιο Συνέδριο της OMEP για το 2020 με θέμα «Η προσχολική εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Νέες προοπτικές και διλήμματα» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 13-17 Ιουλίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.omep2020.org.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνα Φραγκή
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έφη Μανίτσα