Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Εκδηλώσεις 2019-2020Αγαπητά μας μέλη, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας της Ο.Μ.Ε.Ρ.  σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Να σας υπενθυμίσουμε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της O.M.E.P. Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο: «Ενισχύοντας την αλληλεπίδραση, υποστηρίζοντας την έκφραση προκλήσεις και προοπτικές στη μάθηση και διδασκαλία παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας», που θα πραγματοποιηθεί στις 1, 2 & 3 Νοεμβρίου 2019, στην Πάτρα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.omep.gr/12ο-συνέδριο.html.
Συνεχίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα την προσπάθεια για ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών, οργανώσαμε ημερίδες με σκοπό την παροχή ποιοτικής αγωγής και εκπαίδευσης σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Συγκεκριμένα, για τους επόμενους μήνες προγραμματίσαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:
- Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10 π.μ. – 1 μ.μ. ημερίδα με θέμα «Η σύγχρονη Τέχνη και Τεχνική της Αφήγησης στο Νηπιαγωγείο», με τη μέθοδο της αφηγήτριας κας Σάσας Βούλγαρη, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Ν. Ιωνία. 

- Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ. – 14 μ.μ. ημερίδα με θέμα «Ο Συνήγορος του Πολίτη ως φορέας προάσπισης και προαγωγής των Δικαιωμάτων του Παιδιού» με εισηγήτρια την κα Μαρία Τσάγκαρη, ψυχολόγος-Ειδική Επιστήμονας Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Λασκαρίδου 37, Καλλιθέα.

- Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10 π.μ. - 14 μ.μ. βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Το καλάθι του πικνίκ!: Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διατροφή και το περιβάλλον» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Ν. Ιωνία). Εισηγήτριες-συντονίστριες των εργαστηρίων θα είναι η Ελένη Σβορώνου και η Νάνσυ Κουταβά από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς. Το βιωματικό αυτό εργαστήριο θα είναι η αφετηρία μίας συνεργασίας, για όσους νηπιαγωγούς το θελήσουν, με το WWF για το Καλάθι του Πικνίκ και τη βιώσιμη διατροφή.

- Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. – 14 μ.μ. ημερίδα με βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Μια εικόνα χίλιες λέξεις: Εικονογραφημένο βιβλίο για τυφλά παιδιά» με εισηγήτριες την Αγγελική Γιαννικοπούλου, Καθηγήτρια Παιδικής λογοτεχνίας του ΤΕΑΠΗ και τη Φλερή Σταύρου, νηπιαγωγό, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Αγωγή, στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Ν. Ιωνία). 

- Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. – 13 μ.μ. ημερίδα με βιωματικά εργαστήρια  με θέμα «Διαφορετικότητα και δικαιώματα του παιδιού» με εισηγήτρια την κα Αθανασία Σκληρού, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνική Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα. 

- Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 10 π.μ. – 13 μμ. ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση του θυμού και της επιθετικότητας στο σχολείο και την οικογένεια» με εισηγήτρια την κα Ράνια Κυριαζή, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κοινωνική Ψυχολογία, διδάσκουσα σε σχολές γονέων, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Ν. Ιωνία).
Σας ενημερώνουμε, επίσης, με μεγάλη μας χαρά,  ότι το 72ο Παγκόσμιο Συνέδριο της OMEP για το 2020 με θέμα «Η προσχολική εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Νέες προοπτικές και διλήμματα» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 13-17 Ιουλίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.omep2020.org.
Η παρακολούθηση των ημερίδων είναι ελεύθερη και μπορεί να την παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Βεβαιώσεις παρακολούθησης χορηγούνται μόνο στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη  της Ο.Μ.Ε.Ρ.
Πιθανές αλλαγές στις προγραμματισμένες ημερίδες θα αναρτούνται στην ιστοσελίδα του παραρτήματος, http://omepathens.blogspot.com
Η ενεργός συμμετοχή σας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των εκδηλώσεων και την υλοποίηση των βασικών επιδιώξεων και στόχων της O.M.E.P.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνα Φραγκή
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έφη Μανίτσα