Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2013-14


Αγαπητά μας μέλη, το Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε.Ρ. Αθήνας σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Παραρτήματος της Ο.Μ.Ε.Ρ. Αθήνας, καθώς και οι εκλογές, θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου, Ταύρος: Από Ομόνοια – Οδό Αθηνάς, Λεωφορείο 049, στάση Σφαγεία), ώρα 9.30πμ – 3μμ. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για την καλή και αποδοτική λειτουργία της Ο.Μ.Ε.Ρ. Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό της Ο.Μ.Ε.Ρ. Ελλάδας, μπορούν να ψηφίσουν όλα τα τακτοποιημένα οικονομικώς μέλη για το 2013.
Οι υποψηφιότητες για τη Διοικούσα Επιτροπή κατατίθενται με α) έγγραφη αίτηση υποψηφιότητας και β) σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 250 λέξεις) προς την ηλεκτρονική διεύθυνση: omep@gmail.com. Στο θέμα του e-mail, οι υποψήφιες/οι πρέπει να σημειώσουν «Κατάθεση υποψηφιότητας για Διοικούσα Επιτροπή» και να ζητήσουν ηλεκτρονική απάντηση επιβεβαίωσης της λήψης της επιστολής τους.
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιότητας ορίστηκε η 30η Νοεμβρίου 2013.
Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος της Αθήνας κατατίθενται στην Πρόεδρο του Παραρτήματος κα Έφη Μανίτσα με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση omepathens@gmail.com
Για τη διευκόλυνση της διενέργειας των εκλογών, παρακαλούνται τα μέλη που ενδιαφέρονται, να στείλουν τις υποψηφιότητες για το παράρτημα μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013.
Επίσης, να σας ενημερώσουμε πως υποψήφιος του ενός ψηφοδελτίου δεν αποκλείεται από το άλλο.
Επιπλέον, να σας υπενθυμίσουμε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της O.M.E.P. Ελλάδας με θέμα «Δεξιότητες Ζωής Προσωπική – Κοινωνική Ανάπτυξη στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικία», που θα πραγματοποιηθεί στις     18 – 20 Οκτωβρίου 2013, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.omep.gr/enato_thematiki.html
Συνεχίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα την προσπάθεια για ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών, οργανώσαμε ημερίδες, σεμινάρια και εργαστήρια, με σκοπό την παροχή ποιοτικής αγωγής και εκπαίδευσης σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Συγκεκριμένα, για τους επόμενους μήνες προγραμματίσαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

*      Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10 πμ – 1 μμ, ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες: αιμορραγίες – εγκαύματα – οιδήματα – πνιγμοί – περιποίηση τραυμάτων», με εισηγήτρια την κα Λεντζή Αμαλία, εκπαιδεύτρια ΕΕΣ Πρώτων Βοηθειών, συγγραφέα και εισηγήτρια σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Ν. Ιωνία).

*      Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10 πμ – 2 μμ, ημερίδα με θέμα: «Οι καλές Τέχνες και η τέχνη της διδασκαλίας στην Προσχολική Εκπαίδευση», με εισηγήτριες την κα Γιαννικοπούλου Αγγελική, Αν. Καθηγήτρια, ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ την κα Πασχαλίδου Ελένη, Νηπιαγωγό, Διδάσκουσα ΤΕΙ Αθηνών, και την κα Κωνσταντοπούλου Αννα, Νηπιαγωγό, στο Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου, Ταύρος: Από Ομόνοια – Οδό Αθηνάς, Λεωφορείο 049, στάση Σφαγεία).
Εισηγήσεις:
-       «Η απόλαυση της Λογο-Τεχνίας: Από την τέχνη του λόγου στις εικαστικές τέχνες» με εισηγήτρια την κα Γιαννικοπούλου Αγγελική
-       «Τέχνη και Μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο: Το παράδειγμα του Mondrian» με εισηγήτρια την κα Πασχαλίδου Ελένη

*      Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10 πμ – 2 μμ, ημερίδα με θέμα «Προτάσεις αξιοποίησης της τεχνικής του Animation για τη διοργάνωση γιορτής στο νηπιαγωγείο: Από την ιδέα στην οθόνη με παιχνίδια, χαρτιά και πλαστελίνη σε δράση» με εισηγήτρια την κα Κουλούρη Πηνελόπη, Νηπιαγωγό, Σπουδές Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στο τμήμα Εκπαίδευσης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Βορείου Τέξας (State University of North Texas, USA), Master στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση, στο Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου, Ταύρος: Από Ομόνοια – Οδό Αθηνάς, Λεωφορείο 049, στάση Σφαγεία)

*      Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10 πμ – 1 μμ, ημερίδα με τίτλο: «Επιλεγμένα θέματα της Παθολογίας του Λόγου και της Ομιλίας στην προσχολική και στη σχολική ηλικία: Αρθρωτικές αποκλίσεις στην προσχολική ηλικία - Προβλήματα Λόγου και Ομιλίας σε παιδιά που μεγαλώνουν σε δίγλωσσο περιβάλλον», με εισηγητή τον κο Αλεξάνδρου Αλέξανδρο, πτυχιούχο, Διδάκτωρα και Καθηγητή επισκέπτη Πανεπιστημίου Αννοβέρου Γερμανίας, ιδιοκτήτη και υπεύθυνο σχεδιασμού του Επιστημονικού Κέντρου Λογοθεραπείας «Παιδί και Πρόοδος», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Ν. Ιωνία).

*      Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10 πμ – 1 μμ, ημερίδα με θέμα «Προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών όλων των οικογενειών στην περίοδο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης», με εισηγήτρια την κα Κογκίδου Δήμητρα, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, στο Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου, Ταύρος: Από Ομόνοια –  Οδό Αθηνάς, Λεωφορείο 049, στάση Σφαγεία).

*      Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 9 πμ – 2.30 μμ, εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) με τίτλο «Βασικές αρχές αναγνώρισης κα διαχείρισης της ΔΕΠΥ κατά την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία» με εισηγητές την κα Κόρπα Τερψιχόρη, Παιδοψυχίατρο, Πρόεδρο ΕΕΜ ΔΕΠΥ, τον κο Σκαλούμπακα Χρήστο, Ειδικό Παιδαγωγό, Αντιπρόεδρο ΕΕΜ ΔΕΠΥ και την κα Κανάρη Κυριακή, εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, Μέλος ΔΣ ΕΕΜ ΔΕΠΥ, στο Δημοτικό Σχολείο Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, (Νεϊγύ 17, Άνω Πατήσια, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Άνω Πατήσια, ή Τρόλλεϋ 3 – από Πανεπιστημίου, στάση ΤΙΤΑΝ).
Πρόγραμμα
·         Α΄ Μέρος: 9.45 – 11.30 πμ
o   Θεωρητικές Εισηγήσεις
1. "ΔΕΠΥ σε μικρά παιδιά: Ανίχνευση, αξιολόγηση, αντιμετώπιση", Τ. Κόρπα
2. "Προβλήματα Μάθησης και ΔΕΠΥ στην προσχολική ηλικία", Χ. Σκαλούμπακας
3. "Διαχείριση τυπικών εκφράσεων ΔΕΠΥ στη σχολική τάξη", Κ. Κανάρη
Ερωτήσεις - Συζήτηση
·         Διάλειμμα: 11.30 – 12.00μμ
·         Β΄ Μέρος: 12.00  – 14.15μμ
o   Τρία βιωματικά εργαστήρια διάρκειας 45΄ το καθένα, που θα λειτουργήσουν συγχρόνως, με κυκλική εναλλαγή των εκπαιδευομένων σε μικρότερες ομάδες.
Θέματα εργαστηρίων:
α. " Αναγνώριση συμπτωματολογίας, αρχές συνεργασίας με άλλους ειδικούς". Συντονισμός: Τ. Κόρπα
β. "Οργάνωση Δραστηριοτήτων για τη διαχείριση της διασπαστικής συμπεριφοράς". Συντονισμός: Χ. Σκαλούμπακας
γ. "Από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό: παρουσίαση περίπτωσης". Συντονισμός: Κ. Κανάρη
Για την ένταξή σας σε ομάδα εργαστηρίου, απαιτείται δήλωση συμμετοχής με αποστολή mail στη διεύθυνση omepathens@gmail.com

*      Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 10 πμ – 2 μμ, βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Κοιτώντας την πόλη μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών», με εισηγήτριες την κα Φραντζή Αντιόπη, M.ed., Διευθύντρια 70ου Δημ. Σχ. Αθηνών, συγγραφέα, Δημοπούλου Μαρία, M.ed., Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας, συγγραφέα, Χατζημιχαήλ Μαριάννα, M.ed., Διευθύντρια 13ου Δημ. Σχ. Χαλανδρίου, συγγραφέα, στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, πίσω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, Μετρό στάση Ακρόπολη)
Για την ένταξή σας σε ομάδα εργαστηρίου, απαιτείται δήλωση συμμετοχής με αποστολή mail στη διεύθυνση omepathens@gmail.com
Η παρακολούθηση των ημερίδων και εργαστηρίων είναι ελεύθερη. Βεβαιώσεις παρακολούθησης χορηγούνται μόνο στα μέλη του παραρτήματος της Ο.Μ.Ε.Ρ. Αθήνας.
Πιθανές αλλαγές στις προγραμματισμένες ημερίδες θα αναρτούνται στην ιστοσελίδα του παραρτήματος, http://omepathens.blogspot.com
Η ενεργός συμμετοχή σας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των εκδηλώσεων και την υλοποίηση των βασικών επιδιώξεων και στόχων της O.M.E.P.